Teamredo

Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Tungt...

Av Mariah Andersson - 26 mars 2010 16:41

  Sitter här framför datorn och gråter

Har varit hos Stefan Rosén på ReDog i Västerås idag för att kolla upp Redo. Redo har fuskat med höger bakben i fjärrskiftet ligg/stå. Har först trott att det bara var en dumhet men när jag nu gick tillbaka till grunden och sitter brevid honom så hör jag plötsligt hur det knäpper. Bokade genast en tid till Stefan för att kolla upp, sa dock inte vad jag vill kolla för att se om han hittar något utan att veta vad jag hittat. Nej det behövdes inte, han kände igenom och direkt när han kom till höger has så smällde det till.


Anamnes

Har ingen hälta i skritt eller trav men obalans i bakkroppen i långsam skritt. Ska igång med tävlingar och är här för koll.

 

Status

Kraftiga krepiteringar från höger hasled i flexion/extension med samtidig belastning (instabil). Ingen smärtreaktion med krepiteringar, mer än normalt som inte värmer ur. Lös tå 2 på samma hb tass.

I övrigt inga onormala ledfynd och bra musklad hund.

 

Rehab

Rekommenderar röntgen 2 projektioner på höger samt vänster hasled. Röntgenkopia till Stefan för eventuell konsultation med Peder J Haaland (ortoped specialist DVM) På med kosttillskott för att understödja ledbrosk. Trav 4-5 gånger i veckan på hårda underlag ca 3 km styck för att stärka muskelfästen. Hasledskydd på efter träning för att skapa bra mottryck och värmeförhållanden runt leden. Vibrationsplatta med sitt till stå övningar 2ggr i veckan på 15-20 Hz i 30 sekunders intervaller*20 per tillfälle.


Redo har ju en gammal skada på den innersta tån (tå nr 2) på höger bak. Det upptäckte jag för över 1 år sedan och Stefan har konstaterat att böjsenan är av eller mkt uttöjd. Stefan tror att denna skada kan ha uppkommit samtidigt. Han tror på ligamenten på mediala (insidan) sidan av hasen har töjts ut. Dålig prognos att få att läka helt utan nu gäller det att försöka hindra att Redo får artros eller ont av detta. I nuläget har Redo ingen smärta eller vätska i leden som kan tyda på inflammation. Byta till högenergifoder och sätta in glukosaminer. Börja med water treadmill så fort Stefan sett röntgenbilderna som jag tog nu direkt när jag kom tillbaka till jobbet. Jag ser ingenting men om det är något så är det troligen minimalt. Stefan tycker iallafall att jag ska köra på som vanligt. Inte lägga av med träningen utan starta upp honom nu inför tävlingssäsongen.


Framför allt sitter jag och gråter av skuldkänslor. Hur ofta fuskar man inte med uppvärmning och nedvarvningen? Jag har verkligen inte skött Redo som jag borde och jag hatar mig själv för det! Nu jävlar ska jag börja ta hand om min fina hund!

  


Imorgon ska vi ha träningsdag på klubben. Ska bli jättekul och träffa alla och börja köra igen. Nya hasskyddet är iallafall köpt och Redo var väl inte helt nöjd. Ska försöka fota lite från morgondagen. Får väl ta någon bild så ni ser att Redo lever och mår bra. Han vet inte varför jag sitter och gråter, han vill ut och springa!


 
 
Skönhetsbloggen!

Skönhetsbloggen!

26 mars 2010 17:10

Aw, stackars hund..

Otorligt vacker hund på din header!

http://frida.blogg.se

 
lena & hille

lena & hille

26 mars 2010 17:22

Men Maria gråt inte, hur ofta kan man inte klandra sig själv EFTERÅT när man vet hur läger är. Han har ju inte ont vilket är skönt ju. Kramar till dej.

http://www.123minsida.se/HILLE-LENA

 
Jill

Jill

26 mars 2010 19:37

Du vet vad jag sa på telefon!! DET KOMMER ATT GÅ BRA! om jag vore hund vill jag komma till dig, som verkligen bryr sig om sin älskade hund!!
Du ska inte ha skuldkänslor stumpan!!

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Maria

Maria

28 mars 2010 21:30

Men Mariah, om du kan fortsätta träna & tävla som vanligt så kan det ju inte vara så allvarligt!! Ovh bilderna ovan, visar ju en glad & galen Redo!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Gunilla

Gunilla

28 mars 2010 21:40

Håller med Jill! Du tar verkligen hand om din Redo,ingen skuld ska läggas på dig! Upp med hakan!
Kram Gunilla & John-Åke

http://www.cukids.se

 
Ingen bild

Malin

31 mars 2010 19:43

Klart att du tar hand om din Redo! Nu ska ni ge gärnet inför kommande säsong och det kommer att ordna sig men Redo. Och du ...ni är ju dubbeltalanger =) Grattis till uttagningen!

//Malin och Jojo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mariah Andersson - 9 juni 2014 13:29

  Vi har haft en härlig helg på Enköpings Brukshundklubb när årets Treklubbars-tävling mot Strängnäs BK och Eskilstuna BK gick av stapeln. Redo fick tävla i elitbrukset och Tur fick debutera i lydnadsklass I   .     Tureliten  . Vi fick li...

Av Mariah Andersson - 31 maj 2014 12:49

Idag har jag och Redo tävlat elitlydnad igen. Domarna var Marita Neteborn och Cecilia Lundgren. Idag var det hård bedömning - HÅRD!!!!!!!! Skulle vilja säga att domarna vässade formen att hitta fel inför SM   . Dom dömde HÅRT men rättvist och det ä...

Av Mariah Andersson - 27 maj 2014 22:53

Ikväll har jag och Redo tävlat Elitlydnad i Surahammar. En annorlunda tävling - jag har aldrig gråtit under en tävling tidigare men det gjorde jag ikväll    Vi började med sittande i grupp. Efter halva momentet så hörde jag att det gnällde ute på...

Av Mariah Andersson - 27 april 2014 20:27

Från fredag till söndag har jag och grabbarna varit på läger i barmarksdrag i Strängnäs för Britta Agardh och Birgitta Hoflin. Vi har verkligen nördat ner oss i fysträningens underbara värld.   Vilket fantastiskt läger!!!!!!!!!!! Jag har nog säl...

Av Mariah Andersson - 21 april 2014 20:21

Ja, att hitta balansen i livet är inte alltid lätt! Balans mellan arbetet, hundarnas fysträning och lydnadsträning, bruksträningen och att ta hand om sig själv! Att orka engagera sig fullt ut i alla delar. Om man dessutom blandar in en ung malle i le...

Ovido - Quiz & Flashcards