Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 20 februari 2011 15:05

Idag fyller Redo 5 år!!! Tänk va tiden går fort. Känns som jag precis fått min lilla prins men samtidigt som jag haft han för alltid!

Idag på Redos födelsedag har vi varit ute och gått en härlig promenad. Termometern stod på 25 minus imorse, dock blev det en härligt solig dag med bara 10 minus.

Redo och jag!

 

 


Jag och min pappa tog en sväng utefter sjön


   


Sedan ut på isen, solen skiner och nästan vindstilla!!! Fantastiskt


 

Bra skoterspår att gå i så vi slapp pulsa i djupsnö


 

 Jäkla border collies som ska valla på Redo hela tiden


  


Finaste Lucas fyller även han år idag, 10 år!!!! Oförskämt pigg 10-åring...


 


Albert blänger 

             


Efter promenaden kommer Redo och frågar:

Skulle man inte kunna få lite mat?

 

 


Så jag gör iordning lite ekologiskt kött som vi brukar ge hundarna, pyntat med ett ben. Mamma går och hämtar en "partyhatt" som jag tydligen gjort när jag var 7 år gammal. Förnedring...   


  


Men gott, ögonen håller på att ploppa ut!


 


Närbild...


   


När allt det goda köttet var borta var det dags för benet


  

Snyggaste hunden, bara en aningens vindögd  Fina vita strån på tassarna anas.. 


 


Lucas förtjänade ett ben han med... 


  

     

Grattisönskningar till resten i kullen!!!

ANNONS
Av Mariah Andersson - 15 februari 2011 09:15

I helgen var jag ute på Ön igen. Passade på att leka lite med Gösta. Han är en sån underbar liten unge. Han blir aldrig sur eller ledsen, hur man än leker med honom. Observera dock att det är jag som drar snowracern första gången i filmen och min bror andra gången. Stackars unge, att ha en sån pappa!!!!Vi tog en extrasväng i skogen för min bror hade sätt spår i snön. Finns det någon snöspårexpert här???? Hur skiljer man på räv- och lospår???? Där detta foto är taget är det djupt med snö, kanske 3-4 dm,  och våra hunden gick igenom direkt. Så det måste vara ett djur med jäkligt stora tassar, men som väger lite i förhållande. Man kan ana klorna, är det räv då? Jag har ingen aning. Försökt titta på bilder men går ju inte att avgöra, eller?!?!?!


  Jag kan svaret, jag kan svaret  


    

Radarparet Albert och Redo. Albert är verkligen Redos allra bästa vän. Finns ingen som Redo älskar lika mycket som långbenta älgen...


  Redo far fram...


  Härlig utsikt!


 

En gullig alla hjärtans dag bild från min guddotter Svea


  

ANNONS
Av Mariah Andersson - 12 februari 2011 18:26

Mitt projekt under vintern har ju varit att få till mitt konskick i dirigeringsapporteringen. Som alla vet som någonsin har sett oss så springer Redo på sparlåga ut till konen för att sedan rusa till apporterna. Tack vare att jag och bästaste A-C med Petter slog huvudena ihop så har vi hittat en lösning! Har jobbat med detta ett tag nu och börjar känna att det blir säkrare och säkrare. Så, det är väl inte den vanligaste metoden att träna in det på men om inget annat fungerar så är man tvungen....


Finaste Redo, jag och min "bästa" kompis Roder var ute och pulsade i 1½ timme idag i solskenet. Redo röjde järnet hela tiden, då får man helskägg när man flåsar ute när det är kallt!


  Skulle ta en söt bild på Redo med sin favvoleksak. Precis då närmar sig Roders bil, så bilden blev inte så ståtlig utan öronen har börjat vrida sig för han kände igen motorljudet.

  

Redo och Albert springer ikapp, som alltid...

  

Passade på att hälsa på kalvarna inne i ladugården...

    

Redo och en söt lite kalv       

Av Mariah Andersson - 4 februari 2011 07:32

UTAN MIN REDO!!!!!


Torsdag kväll...

Hela fredag...

Heeela lördag...

Heeeeeeeeeeela söndag...

Måndag morgon...

 

Det är ju fruktansvärt!

Jag ska ju iväg på pistolutbildning i helgen, hundar ej välkomna  

Så igår efter ridhusträningen så fick prinsen följa med bästaste veterinär Linda och labben Lupus från jobbet hem.

         

Lagom kvalificerad hundvakt, men detta är ju olidligt!


Hoppade ur bilen hemma på parkeringen, går mot bakluckan och höjer handen för att öppna.....nä just det...ingen hund...

Igår hemma i soffan...ingen som motionerade apan...

Imorse... ingen morgonpuss när väckarklockan började ringa...

  

 

Hur gör folk som inte har hund, hur står man ut!?!?!?! Jag har fått hejda mig redan en 5-6 gånger från att ringa och kolla hur han mår: har han ätit sin kvällmat, hittat någon fin fäll att sussa på, har morgonrundan varit trevlig....

Men man ska väl inte terrorisera sin hundvakt, kan vara bra att ha någon som vill passa prinsen...


Så i eftermiddag åker vi för att spela lite coola, springa runt i militärkläder och vifta med pistoler. Ja, man kan undra vems idé det var att låta mig vara med      


Av Mariah Andersson - 31 januari 2011 07:49

Det är ju lite lugnt så här på vintern. Var iväg och tränade i ridhuset i torsdag. Redo gick skitbra, på ren svenska. Ni vet när allt fungerar och hunden har en enorm glädje och attityd i alla moment! Så gick det.

Igår körde vi på ICA Maxi´s parkering i Enköping. Där är det en avdelning av parkeringen som det aldrig står några bilar på och som sköts bra med plogning och sandning nu under vintern. Ingela B hjälpte mig och jag körde igenom en elittävling. Jättejätte nöjd med igentligen alla moment. Klart det finns detaljer men glädjen han, och jag, har just nu är tillbaka!!!! Min chansning med dirigeringsapporteringen med KONSKICKET verkar fungera. Fällda öron och full fart. Får se om det fungerar i långa loppet, just nu är iallafall jag och prinsen nöjda med momentet. Vi har ju kämpat med detta moment i över ett år och kört ALLA de vanliga metoderna, utan resultat. Då måste man tänka utanför ramen...


På fredag ska jag iväg till Luftstridsskolan i Uppsala, LSS, för att genomgå en pistolutbildning hela helgen. Vet inte riktigt varför jag ska lära mig att skjuta, vem ska lita på mig och ge mig en pistol ute i skogen när vi kör bevakning??? Men kul ska det bli!!!!

Av Mariah Andersson - 15 januari 2011 16:58

Förra helgen samlades hela familjen för att baka tunnbröd tillsammans. Det var "vi ungars" julklapp till mina föräldrar. Svårt att ge något till dom som har allt, så ofta är det mer uppskattat med en sak att göra tillsammans.  


            

Oj så gott och rolig att stå och pyssla en dag tillsammans!         

http://www.lidingby.nu


Prinsen då? Träningen går bra. Har lagt om ett moment från grunden. Vågar inte skriva något om det ifall det inte fungerar för jag gör en riktigt chansning nu men det kan ju löna sig  

Idag har vi varit hemma och lekt och Redo fick dra Gösta och hans kompis Leo med pulkan. Sedan upptäkte jag gatt han slitit av övre lagret av trampdynan. Nu blir det lite lugnare träning i ett par dagar. Nu ska vi hem och smörja lite på den fula tassen! Dålig matte!!!


Av Mariah Andersson - 7 januari 2011 07:55

Som en blixt från klar himmel, och så plötsligt är jag inbjuden till landlagslägret som kommer äga rum 11-13 mars i Hultsjö. Känns jättekul att bli inbjuden och igår var jag tvungen att gå ut i snöstormen och köra ett extra pass . 

Bild från landskampen mot Norge  

Prinsen och jag på den Nordiska domarkonferensen 


 

Världens bästa hund!


      

Av Mariah Andersson - 2 januari 2011 14:58

Katten Svante, lataste katten på landet. Man kan tydligen ligga och jaga fåglar inne i värmen. Ser ni vilket fint "fågelbord" vi har, Det är ett pariserhjul som snurrar när fåglarna sätter sig där för att ta mat. Gissa om Svante är nöjd...   Idag gick vi ut för att grilla korv. Jag, mina föräldrar, brorsan med sin familj och brorsans flickväns syster med familj. Ett rejält gäng helt enkelt!


 

Bränd på utsidan och kall i mitten. Brukar väl vara så. 


  

Fritte och Gösta leker i snön... 


 

Först gör "pappa" Fritte en snöängel...    

 

Då måste Gösta härma...


  

Lukas var ute på sin vanliga rådjursmotions slinga och när han kom tillbaka så var han trött i benen. Måste vila på liggunderlaget.     

  

Även Redo passade på att ligga varmt och torrt vid brasan... 


 

Sedan var det dags för hemgång. Ett tungt pass för Redo att dra i snön. Gösta är inte så lätt nu för tiden! 


       

God fortsättning allihopa!!! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se