Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 26 september 2010 18:11

Igår åkte jag och bästaste supporten A-C iväg på rankingtävling i Katrineholm. Jag har sett fram emot att få åka och titta på de allra bästa. Det är landslagsuttagning och man kan nästan se på det som ett litet mini SM, ingen av de bästa saknades! Skulle bli kul att bara få se alla duktiga hundar, och lite se vart man låg i den konkurrensen.

Jag har lagt mycket tid på min inställning och tänkte att jag ska vara trevlig och vara nöjd med allt! Ja och nöjd med dagen kan man väl vara.

Av de 22 hundar som var på plats kom vi på 5:e plats!!!!!

 

Känns jättehäftigt, men relativt mycket missar i programet. Men det som ger en hög plats är att inte nolla något, och det lyckades vi med igår!!

 

Däremot idag på tävlingen i Heby gjorde vi en kanonrunda, men nollade vittringen. Redo har en liten hang-up på det momentet just nu. Igår jättefint, idag ut, lyfter fel pinne, ångrar sig och tar sedan rätt. Utan den nollan hade vi hamnat på dryga 300 poång. Kul med kommentaren "utmärkt!" på två ställen i protokollet: rutan och metallhoppet. Redo gjorde även en riktigt fin räddning i dirigeringsapporten. Det var yttepyttesmå apporter, jag frågade till och med om de inte hade större?!? Han stannade före mitt komando vid konen(  )  står vriden mot höger, jag hade lottat vänster. Vänder åt hans vänster på mitt höger kommando (rackarns hund), men ändå ser han mitten och vinklar ut till rätt apport   Gulleplutt!

 

Sedan i eftermiddag firades det med ett vallningspass. Vallade ju lite i somras och då kände jag att Redo började faktiskt tända på djuren. Idag var han bra tänd, för att vara kelpie, och ville flytta dom!

 

Jag filmar samtidigt som jag körde både Redo och pappas Albert. Usch det var inte enkelt men tänkte det kunde vara kul med en film. Lite busigt här och var och jag kunde inte riktigt fokusera med kameran i högsta hugg.

Kul att se skillnaden på Redo och Albert när den sura amkon går till "anfall". Redo flyttar sig snabbt och smidigt medan Albert ger sig fan på att få bort den. Även Albert räknas ju faktiskt som en nybörjare då han fått mycket lite träning, men man ser ändå skillnaden.

 

 

ANNONS
Av Mariah Andersson - 20 september 2010 18:59

Nej jag kom inte med på Sm:et. Men vi hade en jättetrevlig helg ändå. Dock var inte vädret på vår sida utan skitregn HELA lördagen.

Merja och jag på invigningen. Visst är jag snygg i mina militärkläder?  

Låg i bilen och sov, regnet öste ner utanför.

  

Merjas fantastiska schäfer Dundra i uppletandet. Mycket svår ruta. Högt tjockt gräs och två träd i hela rutan. Vind som slog oavbrutet. De flesta hundar fick ett eller två föremål, endast en hund som vi såg fick in tre föremål. 

  

Vi körde en liten väckelseövning precis innan Merjas patrullstig. Hon ger startsignal till gruppen... 

  

När Dundra upptäckte ljudet kastade hon sig ut... 

   

Det är många som följer på stigen bakom. Svår stig, klurigt med taktiken där det var få terrängskiften, och taktiken är avgörande i poängen.

   

Här har Dundra ljudet på stigen.

  

GRATTIS MERJA OCH DUNDRA TILL EN HEDRANDE 5:E PLATS I SM BEVAKNING 2010!!!!! 

  


Redo, världens bästa militärhund, trots ingen SM start... Men det var kul att ha en uniform för en helg och spela militär...

      

ANNONS
Av Mariah Andersson - 16 september 2010 12:50

Jag har under noga övervägande beslutat mig för att lämna Talangtruppen. Det har varit en fantastisk möjlighet och gett mig vänner för livet. Men just nu känner jag att Redo och jag behöver en nytändning och det är så mycket mer jag vill testa på. När jag köpte Redo så var mitt mål att vi ska göra allt: lydnad, spår, sök, bevakning, agility... När man är med i en sådan satsning som talangtruppen så har man ett ansvar att ge allt. Det har vi nu gjort och jag vill nu pyssla lite med annat ett tag. Då är det bättre att jag lämnar min plats till någon ny som vill ge 100%. Jag kommer inte sluta med lydnad, jag kommer bara ta det lugnare ett tag, träna det jag känner för för dagen och ha jättekul!!! Någonstans har vi glömt det lite och jag tror vi behöver det här!!!!!!


Nu laddar vi för SM i bevakning. Jag och Redo åker ner imorgon till Norrköping som 5:e reserv och hoppas på att få deltaga. Annars får vi en härlig helg med hundträning och se många duktiga hundar. Vi har Merja och Anna från klubben som behöver många hejjarop dessutom.

      

Av Mariah Andersson - 12 september 2010 16:36

Lydnadstävling både lördag och söndag även denna helg.

I lördags var det inne i Bro. Tävlingen gick väl sådär, lite missar här och där. 3:e plats med första pris, inget att skryta om...

Idag var jag iväg till Skultuna för att tävla. Har det filmat så ni får njuta av filmen.


Även denna gång så kändes det illa när jag gick av planen. Efter jag tittat på filmen ser jag hur orättvis jag är mot mig själv och Redo. Visst finns det missar lite överallt men han har ju faktiskt en trevlig attityd. Ett par missar i några moment, vad spelar det för roll?! 

Åter igen blir det fel med dirigeringsapporteringen på tävling. A-C kom på vad som kan vara problemet och jag ska träna på det i veckan, kan det vara så lätt? Vi får se!!!

 Stora missen för dagen var på vittringsapporteringen: springer över, lyfter fel och tar sedan bara första bästa. Har kört med dolda vittringpinnar så Redo tror nog "att de synliga är det iallafall inte!" Sedan blev han nog lite stressad och plockade in fel. Tempot i fjärren var nog resultatet av en arg matte  

För övrigt var det bra poäng. Mycket bättre engagemang mellan momenten.

10 sittande i grupp

10 platsliggning

9,5 fritt följ

10  dumrutan

10 inkallning

10 rutan

7 dirigeringsapport

10 metall hopp

0 vittring

9 fjärren

Sedan efter tävlingen åkte vi hem till mina föräldrars gård.

    Två saker man kan göra med en kvast: Sopa och...   Slå farmor!!!

Fritte gräver ur, Gösta kastar i...

   

Barn och en byggarbetsplats är en bra kombination. Inga problem så länge man har rätt utrustning.

 

Årets sista hallon...    

Bra med många leksaker, finns mycket att ha roligt med...

   

Av Mariah Andersson - 7 september 2010 09:54

Så nu har jag snyftat färdigt och är på topp igen. Tack för alla vänliga ord och ett samtal igår som hjälpte, tack Lena!

Igår körde jag ett pass, endast med fokus på engagemanget mellan momenten, gick suveränt! Jag är ganska lat så jag brukar ofta låta Redo pysa iväg och belöna sig själv medan jag gör mig iordning för nästa moment, ställer fram koner mm. Ren lathet och inte konstigt att han vill göra samma sak på tävling. Visst är det skönt att det ALLTID är ens eget fel!!!!!

Idag började jag morgonen med en riktigt svår uppletande ruta. Ska höja träningmängden rejält tänkte jag, med mer bruks. Han behöver träna på annat och saker som uthållighet och engagemang kan man få ut i bruksgrejjerna också. Hittade en svår ruta med stigar och mycket sten som gjorde att det var svårt att lyda mina utskick. Han löste det jättebra. Försökte springa på stigen som gick lite retsamt snett åt vänster i rutan på första skicket. Jag kallade tillbaka honom och sedan sprang han rakt varje gång!!!!!!!!!!!!! Ska köra mycket sån här träning, bra kondition, engagemmang mellan och pilla på att inte ta omtag när han har letat länge. Det är det som kan hända i vittringen, smart uttänkt av A-C (tack). När han har fått en förlängd letning så är han så glad när han hittar den och då kommer omtag. Perfekt träning i uppletandet!!!!

Nej nu ska jag jobba!


Av Mariah Andersson - 6 september 2010 07:11

I helgen har det tävlats. I lördags åkte jag och Lillemor från jobbet för att tävla i Katrineholm. Lillemor skulle debutera med sin lilla aussie Trotsa i lydnads ettan.


Sittande i grupp: 10

Platsliggning: 10

Fritt följ: 9

Dumruta: 10

Ink med ställ och lägg: 9,5

Sändande ruta: 10

Apporteringsdirigering: 0             Redo ställde sig med rumpan åt mitt håll vid konen och huvudet fint riktat med mitten apporten. Jag chansade och det gick inte. Varför VARFÖR la jag inte in ett DK så han vände sig mot mig  

Hopp metall: 9,5

Vittring: 10

Fjärrdirigering: 10


Poäng: 283,5. 4:e plats

 En ganska fin runda då med min nolla i dirigeringsapporteringen. Så tråkigt bara, dirigeringsapporteringen räknar jag som Redo´s bästa moment. Han gör ALDRIG fel på träning, men nu har det hänt allt för många gånger på tävling. Dock var inte känslan helt med mig idag. Jag var inte nöjd när jag gick av planen. 

   Grattis till Lena med Avec för en snygg runda och en tredje plats!


Revanchdags, tävling i Knivsta igår, domare Inger Svedin.


Sittande i grupp: 10

Platsliggning: 10

Fritt följ: 9

Dumruta: 9 ngt långsamt sitt + lite snett

Ink med ställ och lägg: 9 ngt sent lägg

Sändande ruta: 10

Apporteringsdirigering: 8,5 tempo till kon

Hopp metall: 8 slår i

Vittring: 7 okonc

Fjärrdirigering: 8,5 dk sätt

 

Poäng: 284,5. 1:a plats

 DVS nästan detsamma som i lördags fast utan nollan  . Om jag tyckte att känslan fattades i lördags så var det ingenting mot igår. Jag tycker det brister i engagemang mellan momenten, han kikar in allt roligt och jag vill att han ska be mig om arbete. Ingenting som en domare dömer på utan bara en känsla hos mig själv. Dock när man går av planen så kommer alla fram och tycker att det har sett fantastiskt ut. Själv vill man hem och gråta... Tror jag behöver ha några tävlingar filmade för jag börjar nog få lite vriden syn på mig och Redo som ekipage. I veckan ska jag bara jobba på engagemang och busa. Tävling lördag och söndag även nästa vecka.

 

Lillemor och Trotsa tog hem vinsten med 185 poäng. Nästan alla avdrag var pga Lillemors mer eller mindre omedvetna dk. Snyggt jobbat Trotsa!

 

Igår kväll var jag ute och cyklade med Redo. Full galopp i en timme, han och jag var helt slut sedan och avslutade med att ge Redo lite välförtjänt massage. 

Av Mariah Andersson - 29 augusti 2010 08:40

Igår var jag iväg till strängnäs för att träna med A-C med "Pettsson" och deras sökgäng. Jättekul att se den oftast galna Petter i skogen, mycket fokuserad och fina skick. A-C, det är dags att börja tävla sök!!!!!! Redo och jag passade på att köra lite bevakning, en vind- och en ljudfigge. Jättefina markeringar och när bägge figgarna flydde när vi var nästan framme gjorde dagen perfekt, enligt Redo.  

Därefter körde vi igenom en hel elitlydnad. Redo går mycket bra nu. Men lite norrmanstips i inkallning med ställandet har han fått helt annan attityd och stopp där. Även fjärren är jag mycket nöjd med, helt korrekt teknik med bra attityd. Även konerna fungerar bättre än på ett år!!!! Har anmält mig till massor med tävlingar i september, 5 stycken elitlydnads tävlingar. Ska bli skitkul att ut och tävla igen!!

 

Av Mariah Andersson - 23 augusti 2010 16:16

I fredags samåkte jag och A-C till Kristinehamn för att tävla mot norska "rekrytgruppen" i lydnad.

  


Lördagen var jättetrevlig, spännande att dels se alla i talangtruppen tävla men även att få se norrmännen. Hade blivit lite rädd när man såg dom träna på fredagskvällen, ruggigt bra hundar fanns det!

Redo´s och min runda gick jättebra, nöjd med Redos fokus och engagemang. Dock busade han till det lite med att tjuvstarta från rutan i inkallningen vilket resulterade i en nolla. Jag skrattar mest åt det, Redo har väl aldrig tjuvat i hela sitt liv så det var väl kul!!!!

Många svenskar gjorde riktigt fina rundor, värst var Ditte med sin labbe som briljerade!!!! Detta slutade med att VI SVENSKAR VANN!!!! tätt följda av norrmännen.

Man måste vara snygg när man ska tävla...

  


På söndagen fick vi träna tillsammans. Jag hade två norskor i min grupp. Det blev en jättetrevlig träningsdag med nya synvinklar på många moment. Det var lite annan syn och kul att få höra deras tankar om oss svenskar. Generellt tyckte dom att vi var lite för "prydliga" och ordentliga mellan momenten mot våra hundar. De flesta norrmän lät sina hundar busa runt ordentligt mellan momenten, flera hundar hoppade och bet i sina förare. Ett mellanting blir nog bra! Sedan hade dom många roliga idéer om farten till kon och ruta. Mycket kul ska vi nu testa på och jag känner mig inspirerad som aldrig förr.


Det är nu dags igen för ansökan att vara med i talangtruppen!!! Förra gången var det inte många som sökte, och det måste vi ändra på! Så alla som gillar lydnad, passa på att filma er och skicka in en ansökan. Det är absolut inte tänkt att man ska vara färdig utan ledningen vill hitta ekipage med kapacitet. Ut och filma!!!!

http://sbk.nu/templates/Page.aspx?id=8221 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se