Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 18 augusti 2010 07:35

I helgen träffade jag Maria  med Kylie när vi åkte för att titta på årets utställning och LYDNAD för kelpiesarna i Almunge. Inte så roligt väder för hundarna då det var den varmaste och klibbigaste dagen jag någonsin upplevt tror jag. Hundarna gjorde väl så gott dom kunde i värmen men det blev inga toppenresultat. Men man såg några unga hundar glimra till ibland, kan bli kul för framtiden. Måste även skriva att stämningen var mycket bättre i år än de år jag varit där tidigare. Inte en enda hund skulle äta upp min hund och det är ett otroligt framsteg!!!!!!


På söndagen träffade jag Jill, A-C, Danne, Åsa och Anna för lite hundträning. Jag var nöjd efter mitt pass (trots att när jag började gå igenom momenten så fanns det mycket att kommentera på). Men fjärren satt som ett smäck igen!!! Har ju låtit Redo fått fuska lite med den sen hasskadan men nu har vi tränat om den och han har inga problem att ligga i fullt tryck på bakbenen i stå till sitt.


I morgon är det DM i agility på vår klubb och jag har tydligen blivit speaker. Usch har ju knappt sett en agilitytävling på ett år. Hur går reglerna?!?!?!?!?!?!


Sedan på fredag drar vi i talangtruppen till Kristinehamn för att slåss mot norrmännen i en landskamp!!!! Kom och titta! 


Ja och så fick jag veta idag att vi inte kom med på SM i bevakning, ligger på 7:e reserv  Eftersom dom inte har meddelat vilka som kom med förren idag så har jag lämnat den helgen ledig, får väl åka upp och hejja på Anna och Merja från Enköpings BK!!

ANNONS
Av Mariah Andersson - 7 augusti 2010 11:43

Idag startade jag och Redo morgonen med att åka iväg till Härjarö campingplats och lägga ett spår. Började lite snällt så han skulle få fästa och sedan rakt in i smeten, runt tält och husvagnar  

Under tiden spåret la till sig så körde vi ett pass lydnad. Körde igenom fria följet, dumrutan, inkallning med stå och ligg, konskick och vittringapportering. Allt gick strålande. Fram för allt så ligger Redo mycket längre bak i fria följet utan att ha tappat attityden!!! Den placeringen försvinner väl så fort vi närmar oss en tävlingsplan men roligt att se att den finns  

Sedan körde vi vårat spår efter ungefär en timme. Man märkte i början, de första ca 150 m att han inte är van med den störningen i spåret. Flera hundar som gjorde rejäla utfall, barn som sprang och lekte och skrek, bilar, cyklar, människor som satt och åt frukost i förtälten till husvagnarna.... Han stannade upp några sekunder, fram för allt av ljudet av barn som lekte  , och fortsatte sedan. Fina markeringar av pinnarna, härlig attityd! Det här ska jag göra oftare.

Sedan åkte vi hem till vår strand och badade lite.

    

     

ANNONS
Av Mariah Andersson - 5 augusti 2010 07:36

Ja semestern tog slut, men lika glad är jag för det för jag verkligen älskar mitt jobb! Dock känner jag mig trött för jag har vänt lite på dygnet.


Jag och Redo var på träningsläger med Hyzz i helgen. Supertrevliga människor och fantastisk mat. Kan det bli bättre? Dessutom fick jag träffa Redos valpar Diezel och magi. Bägge helt underbara!!! Dock inte särskilt lika varandra, varken på utsidan eller insidan. Jag kan ta båda två!!!

   Träningen då, jag har fått satt mig ner och funderat lite på min egen inställning till träning. Har hänt så mycket sista året och Redo är faktiskt min första hund som jag satsat på i lydnad och bruks. Man får så mycket tips och idéer och det är lätt att tappa bort sig själv i alla förslag. Nej jag ska nog börja lyssna mer på mig själv igen och lita på min känsla. De senaste träningspassen har gått SKITBRA! Känns som jag och Redo har börjat hittat tillbaka till varandra.


Och sedan en stor nyhet! Jag har blivit gudmor. Min bror Fritte och hans flickvän Johanna fick en liten Svea i förrgår. Jag har ju inte varit förtjust i barn tidigare men med deras första barn Gösta så är jag såld. Nu vågade dom ge ansvaret som gudmor till mig! Tack Johanna och Fritte!!!!!!

Av Mariah Andersson - 28 juli 2010 14:39

Redo har haft besök av sin "halvmoster" idag, Monica med Cukid´s Fernie.

Vi började ute i skogen, la ett lagomlångt parallellspår, kanske runt kilometern.

Man måste vara snygg ute i skogen...

  

Här har vi korsat varandras spår. Redos spår går rakt fram och Fernies till höger. Bägge hundarna ville sniffa lite på den andres spår  

  

Misshandel av spårpinne... 

  

Sedan var hundarna varma och måste bada. Visst är dom lika, våra två hundar? Ser ni vem som är vem? Pinsamt att säga men vi fick titta till lite ordentligare för att inte säga fel när vi var ute och simmade med dom...

     Ja den fula Albert känner man iallafall igen...

  

Snabbt upp på bryggan för att få hoppa i igen...Snyggt utställningssteg han har,va?  

 

Dom stora snygga hanarna står och tittar... 

 

... på tjusiga bruden som hänger på stranden... 

 

Springer och skakar på sig samtidigt... 

 

Så var självklart Fernie tvungen och testa lite nötvallning. 

  "Flytta er för tusan"   Redo blänger...   ...och föser lite...  

...och blänger lite till! 

 

Tjurarna låter sig inte störas, måste göra upp om vem som är starkast och snyggast även när man vallas på... 

  Synd att jag inte fick med svansen ordentligt. Man anar vart den är, i högra hörnet. Om man kan prata om dominant kalv så är denna det!!!!! Jäklar vilken attityd...

 

En mindre kalv som fortfarande är inne i ladugården, söt som bara den! 

  

Och våra två grisar... 

   

Svårt att fånga närbild när bägge hundarna bara ville flämta men dom är väldigt lika varandra! 

     

Vi avslutade med att äta lite jordgubbar och hallon med mjölk. Gott gott!

  

Av Mariah Andersson - 25 juli 2010 12:25

Jag börjar med lite bilder från Tåmelägret. Jag glömde som sagt ta upp min kamera så tur att andra gjorde det. Tack Ulla Lindberg från spårgruppen som hade kameran i högsta hugg!

Förbereder sig för lite uppletande...

  

Lilla vanten ska in...

  Man är lycklig även om man inte hittat något, svårt med skärpan när det ska gå så rackarns fort...   Man förtjänar lilla leksaken om man skött sig...  

Riktigt varm och torrt i solen, det hindrar inte Redo att dra alldeles för mycket  

  

Igår var Jill med barnen Albin och Hugo och kelpien Kid, A-C med Petter och Flisan och Danne med Lee hemma hos mig på mina föräldrars gård för lite roligheter. Vi började med ett vallningspass. Kid, Petter, Flisan och Lee skulle för första gången få valla lite kor och kalvar, och tjurar - till Jills skräck   *mohahahahaha*

Det gick bra för de unga små kelpiesarna! Lite konstigt med stora djur som inte var helt vana med kelpiesars sätt att valla. Dom togs väl inte helt på allvar... Men pappas border collie Albert har verkligen tagit ett steg framåt nu när han är ensam vallhund på gården. Ja just det, glömt att skriva att jag varit med mammas Lukas som fått diskbråck till Stefan Rosén på Redog. Det visar sig att det inte är ett diskbråck utan en blödning på ryggmärgen. Prognosen är då mycket god och om en månad är han troligen klar att få slippa koppeltvånget och ska få börja röra sig!!!!!!!!!! Härligt!

Albert fick hjälpa till att hålla djuren medan kelpisarna fick testa på nötterna. Jag lät även Redo valla lite. Vi flyttade lite djur i vintras och då tyckte jag att jag såg en ändring i Redo´s attityd, han ville verkligen flytta djuren. Igår så gick det jättebra, med kelpiemått mätt   Han föste på bra men ville hela tiden upp och stoppa. Fick påminna honom att gå bakom men fick verkligen fram en kroppsvallares mönster. Körde även några flankeringar som han gjorde bra, (för att vara kelpie). Alltid svårt när man vill jämföra med en border collie som är avlad i hundratals år endast på vallning. Albert tillhör riktigt "vassa" nötvallarlinjer så jämförelsen är kanske inte rättvis för Redostackarn  .

Därefter åkte vi och spårade lite. Redo fick köra ett parallellspår, har inte kört det på jättelänge. Han taggade igång någon alldeles förskräckligt på konkurransen och kände inte lukten av pinnarna  INGEN JÄVEL SKA TA MITT SPÅR!!!!!!!! Kul med den attityden men missen av pinnarna ska tas på allvar...

Sedan blev det ett vallningspass till. När vi gick tillbaka så var mjölkningen i full gång och jag passade på att ha en lektion med barnen hur man mjölkar en ko. Även grisarna skulle klappas på. Inte varje dag barn får vara riktiga bondungar. Lite rädda var dom nog för våra hungriga grisar, dom tittar lite för suget på ens hälsenor när man går in och klappar dom bakom öronen.

Kvällen avslutades med att grilla lite riktigt ekologiskt kött. Tack alla för en härlig dag och jag och Redo ser nu fram emot träningshelgen nästa vecka hos Hyzz kennel. Eftersom vi gjort hyzzare är vi välkomna. 

Av Mariah Andersson - 19 juli 2010 16:42

Jag och Redo har varit iväg på läger igen, denna gång för att slåss uppe bland myggen på Tåmelägret.

Jag och Rosanna samåkte de 80 milen upp. Tack för en trevlig resa och att jag slapp köra själv, jag var stundtals en mycket trevlig resekamrat  .


På grund av lite olika omständigheter så fick jag glädjen att vara med i tre grupper. Jag började i en elitspårgrupp med Helena Lundahl. Vi körde lite spår, uppletande, upptag och lydnad.

Sedan fick jag vara med brukslydnadsgruppen, ledda av Anna Lindelöf. Jäklar vilken tjej! Superkorta uppknäppta minishorts, rosa bikiniöverdel, solglasögon, blonderat hår, och en jäkla härlig attityd!!!!!!!! Fantastisk instruktör, och jag har fått massor med småtips att tänka på! Jag bara måste gå kurs för henne igen!

Därefter så fick jag vara med apellspårgruppen. Vilken ära att få gå en kurs för Micke Ryberg! Militärsnubbe som pysslar med bombhundar bland annat till vardags. Jag kom in i gruppen när dom hade börjat med hårda spår. Nu har jag fått hela grunden i hur man lär in grus- och asfaltsspår. Sedan körde vi i skogen. Nej det blev inga apellspår för min del. Bland annat så fick jag och Redo testa på bilspår. Min spårläggare började att lägga ett spår i skogen, gick sedan ut på en grusväg. Där blev hon upphämtad av en bil och åkte fram 50 meter på vägen i bilen. Dom hade vevat ner en ruta och satt ut med armen som en raggare. Sedan fortsatte spåret in en liten bit i skogen. Jag trodde nog att Redo skulle tycka att spåret var borta när han kom upp på vägen, men nej. Redo kom upp, analyserade i kanske 15 sekunder, drog över vägen dit vinden flyttat vittringen och grävde sig fram på vägen längs "spåret". Jäklar va häftigt. Hur F-N kan dom tappa bort oss i skogen!?!?!?!?!?!?!??! Vi körde även stadsspår, det ska jag utveckla mycket hemma. Micke anser att kan dom hålla fokus och särskilja i en park där det är fullt med folk så ska några bärplockare i skogen inte vara något problem. Härligt med en instruktör som inte är för fastlåst vid regelboken hur tävlingsspår ser ut utan tänker verkligen spår ur hundens synvinkel. Jag ska nu köra hårda spår, stadsspår, pinnspår, springspår, jaktspår....hur ska tiden räcka till???

Det har varit tuffa dagar. Upp runt 06.00, prommis med hundarna, frukost vid 7. 8 till 12 träning, sedan lunch och fortsatt träning till 17.00 Därefter föreläsning vissa kvällar. Vi alla sov i tält, lite kallt på nätterna. Sista dagen satt Redo upp och sov, helt slut. Tyvärr inga foton eller filmer från veckan för det glömde jag helt bort! Nu ska vi vila oss lite lite så sätter vi igång igen.

Av Mariah Andersson - 5 juli 2010 07:34

...att komma med på ELITSPÅR!!!!!!

Jag efteranmälde mig, lite hastigt och lustigt, till en elitspårstävling i Kumla. I Fredags så ringde dom och sa att jag kom med. Usch då, jag har inte tränat någonting. Det ska ju vara omöjligt att komma med...


Igår så var det alltså dags, min första elitspårstävling någonsin. Världens snällaste A-C med Petter hängde med som stöd.

Självklart drog jag startnummer 1, eller rättare sagt så blev det numret kvar till mig. Perfekt en supervarm dag! Det höll runt 30 grader i skuggan hela dagen!


Började med spåret. Fint upptag, dock drog han åt höger i rutan, jag kände att han redan bestämt riktning och lät han gå. Han hamnade utanför rutan med 1 meter, vek sedan in och plockade upp spåret. Sedan gick jag och funderade hela spåret om jag hade nollat, jag kan ju inga regler...

Poäng 10     10


Spåret gick suveränt. Jag älskar verkligen att spåra med Redo, litar på honom till hundra procent. Knatade på, i lite lägre takt än vanligt men med värmen så är det inte jättekonstigt. 1 pinne bort annars fint spår.

Poäng 9      9


Uppletandet. Här var jag lite nojjig. Alltid tyckt att Redo är duktig på detta men efter nollan på bevaknings DM så var jag inte lika säker. Men prinsen gjorde mig inte besviken. Ett härligt uppletande, det kändes så harmoniskt. Ut, vindade och in fint. Inga konstigheter  

Poäng 10    10


Så var det bara lydnaden kvar:

Platsligg med skott:      10   10

Fritt följ:                      10   9,5

Inkallning med stå och ligg: 8   6, ligger istället för stå, (jag ropar för hårt)

Framåtsändande:         9,5    10!!!

Krypande:                   7   7, efter halt studsar han till för han tror jag ska säga sitt, ligger fortare än kvick när han hör vad jag säger.

Skall:                         10     10

Metallapport:             10    10

Tungapport:             9,5    9, ngt slarvigt gripande, satsar allt och tror den är lättare=)

Hopp:                      10    10

Stege:                     10     10

Poäng: 276,5      267

 

Tävlingen slutade med 600,75 poäng och VANN, tog CERT!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ja och så blev han SeUCH, eller vad det nu heter=)

 

 Jag kommer aldrig få en sån här underbar hund igen, jag älskar min lilla prins!

   

Tack till Jill för dom fina bilderna, och hela gänget med Jill, Åsa, A-C och Danne för träningen i lördags!!!!! Av Mariah Andersson - 29 juni 2010 09:31

Man behöver väl inte träna varje dag! Vi hade en liten lekdag för hundarna hemma hos mina föräldrar i söndags. Teresia med Dimma, Linda med Lupus, Caro med Lycka och Rosa och lilla jag med Redo förstås. Vi åkte iväg till Härjarö för att gå till naturbadet, dock fullt med folk en solig dag som denna så det slutade hemma på vår strand ändå.


Försök hitta myggbetten som stackars Redo fick när vi tog en liten skogspromenad...

 Lupus är inte den mest graciösa av alla hundar, men en otroligt trevlig hund!

   

Olika hoppstilar:

stålmusen

 

Dykning, och lite hugg i vattnet...    


  

Ingen kontroll

  

En stilstudie i kajakpaddling. Min bror har köpt en tävlingskajak. Ni har ingen aning om hur omöjlig den är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!         

Ehh hjälp...

Sedan måste man lära ungdomarna hur man gräver...


 

Vi stängde för grisarna och släppte ut dom för första gången, dom smet dock ut gång på gång under söndagen. Gissa vad dom gjorde?   Det är väl det sötaste man har sett på länge                       

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se