Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 19 maj 2010 07:45

Fräck som jag är så har jag snott bilder rakt av från Jills hemsida. Men dom är ju på MINA valpar och hon har inte bett om lov att få fota så då måste det ju vara okej  

Fantastiska små valpar.

Gunilla och John-Åke, visst är världens sötaste Magi väldigt lik Redo i den åldern?! Hon har ju ett helt fantastiskt ansikte och uttryck (för att låta som en utställningsmänniska)

   

Diesel är helt fantastisk. Ser helt galen ut på de flesta bilder. Precis som en liten kelpievalp ska vara!!!!

    


Idag ska jag ha roligt. Nu klockan 9 på morgonen kommer ett filmteam till jobbet för att filma en reklamslinga som ska ligga på "siter" så som lokaldelen mm. Gissa vem som ska vara lite fotomodell?

Sedan klockan 10 har jag fått en akuttid för gastroskopi. Jag gillar verkligen humanvården. Min läkare trodde att det skulle gå snabbt för mig att få en tid. När jag inte hade hört något på 1 månad så ringde jag till dom som hanterar remisser. Nej då var den tydligen inte ens registrerad?! Ringde till min läkare så han ringde upp dom. Då erkände dom att dom hade "tappat" bort min remiss  Detta var i måndags, igår ringde dom och jag fick en tid till idag. Har inte fått äta och dricka nu sedan igårkväll. Har dock för tillfället väldigt dåligt med hungerkänsla så det är iallafall inga problem. Har hört att det inte alltid är så trevligt med en gastroskopi...

Sedan ikväll så är det äntligen dags för föreläsningen i akutsjukvård. Mycket händer idag!  

ANNONS

Ful

Av Mariah Andersson - 17 maj 2010 07:58

Min hund är ful. Ingen tycker om honom. Usch  

      

Det slutade med en 2:a  . Allt med Redos ansikte var fel. För smalt nosparti, klen haka, små och mycket snedställda ögon. Kroppen dög väl men inte ansiktet. Usch va ful han är... Och inte rörde han sig tillräckligt bra för att kommentera... Snyft

ANNONS
Av Mariah Andersson - 15 maj 2010 14:06

Har nu än en gång varit hos Redog för att kolla upp Redo. Nu har vi kört vår träning i ett gäng veckor och varit på läger, bäst att kolla hur hasen har hållit för det! Stefan tyckte Redo har musklat på sig ordentligt sedan sist, " nu ska han inte bli större"  Han har dessutom lagt på sig lite i midjan  . Svårt det där med högenergifoder. 30 i protein och 28 i fett. Redo stackarn äter inte ens hälften av vad han åt innan och ändå har han gått upp nästan 1 kg  Tjock som en gris tycker jag, Stefan höll väl inte riktigt med men ett halvkilo kunde han få gå ner. Har ju så mycket muskler nu!


 

Svårt att få det att synas på bild. I verkligheten syns det tydligt, framför allt på bakbenen där han nu ser lite hjulbent ut på. 

  

Hasen låter fortfarande men Redo tycker inte det gör ont och den andra tjejen som fick titta kunde inte provocera fram ljudet. Bortsätt från ljuden så blev omdömet denna gång att Redo är i fantastisk form!!!!!

  

Får se vad domaren tycker på utställningen imorgon. Ja jag har anmält mig till en utställning. Vad gör man inte för att göra sin uppfödare glad...

Bjuder på lite fler bilder för offentligt hån:

      

Alla i talangtruppen får nu titta bort. I vårat rum så stog det en liten barnvåningssäng. Svårt för Redo att hålla sig borta, den var som gjord för honom...   Hundarna fick inte sova i sängarna

  

Av Mariah Andersson - 13 maj 2010 13:33

Här kommer en liten film från förra veckans uppletande. Har inte tränat så mycket bruks denna vår ännu men det kommer. Detta är nog bara det tredje ordentliga uppletandepasset denna vår. *Skäms skäms* Lite slag på tredje skicket men skitbra de två första när han faktiskt observerar att han springer över dom, det har varit Redo´s svaghet, att söka nära mig  


Idag har jag även satt ihop ett träningsschema. Fick som sagt lite skäll för att jag inte länkar tillräckligt så måste nog ha bättre planering på det. Ska träffa A-C och Jill på söndag för en träningstävling i Strängnäs så får se om dom godkänner mitt schema  Preliminärt ser det ut så här, har iallafall något att utgå ifrån. Den kommer nog bearbetas många gånger, måste kanske lägga in ännu längre länkningar men för att inte chocka stackars Redo duger nog det här åtminstone en vecka  


Veckodag

Fokus

Vad

Rehab

Måndag

Länka

Ff, dum, hopp, dirigeringsapport

Stretcha

Vibb muskler

Tisdag

Länka

Ff, rutan, fjärr, kon till apport

Stretcha

Cykel

Vibb avslappning

Onsdag

Länka

Platsligg, ff, dum, vittring, fjärr

Cykel

Vibb muskler

Torsdag

Detalj

Inkallning med stå och ligg, fjärr

spår + uppletande

Stretcha

Vibb avslappning

Fredag

Länk + detalj

Ff, transport, sedan rutan + kon

Cykel

Vibb muskler

Lördag

Länk

Ff, dir apport, hopp, vittring

Vibb avslappning

Stretcha

Söndag

Detalj

Vittring, fjärr, inkallning m stå och ligg

Cykel

Vibb muskler


Ja å så jobbar man ju heltid. Jobbigt det där, att arbetet inkräktar på min fritid  

Ska föresten hålla föredrag om akutsjukvård för hund på onsdag nästa vecka. Bra att plugga på lite om olika sjukdomstillstånd.

Nej nu ska vi ut och träna, få se: nämen, hamnade jag på detaljträning idag?  

Av Mariah Andersson - 10 maj 2010 17:05

  

Bild tagen av Anna med Hyzz Juni

Åh det var så roligt på talanglägret!!!! Jill, A-C och jag åkte iväg med våra tre kelpiegrabbar i samma bil med all packning. Tur att man har snälla killar. Väl på plats så började vi att träna själva i hallen med halva talangtruppen på fredag eftermiddag. Skönt att gå in och bara skapa en härlig känsla med Redo. Förra gången när man var liten och ny så var jag lite rädd för att sticka ut. Vågade inte riktigt belöna som jag brukar, dvs mycket skall och morr från Redo och jag som jagar efter  . Det gjorde att Redo tyckte det var lite konstigt. Denna gång hade jag lovat mig själv att vara som vanligt!

   Sedan på kvällen diskuterade vi i de grupper vi skulle vara med på lördagen alla de moment som skulle gås igenom under helgen. Jättehärligt att sitta och diskutera målbild och olika inlärningssätt med likasinnade. Dock redan då fick jag skämmas för att jag mycket lite jobbar med uthållighetsträning. Det ska vi nu ändra på! Jag lovar dig Sofia!!!

På lördagen gick vi igenom platsliggning/sittande i grupp, vittring, konskick mm.

Söndagen var det åter igen en liten minitävling. Momenten var sittande i grupp, fjärrdirigering, dirigeringsapportering, inkallning med stå och ligg och till slut fria följet.

Redo gick jättefint. De brister vi har är jag medveten om. Det jag är så glad för denna helg är Redos attityd. Han älskar inomhusmiljö och tycker detta är häftigt. Han har dock lite väl mycket attityd i sitt fria följ. Öppen mun, hätsig andning och glider fram i position. Men fy fasik vad han tycker att det är roligt!!!!!

  

Fint fokus vid lämningen inför inkallningen, det fick många hundar bakläxa på.

  

Vi är ju ett gäng med kelpiesar med i truppen, saknas gör dock Maria och Kylie, krya på er så vi får träna tillsammans!

Samling hela gruppen när ledarna Anders K, Lotta och Anders S vill säga några väl valda ord.      

Nej, det här var ett riktigt bra läger. Det roligaste av allt är nog att vi i augusti(tror jag) att vi ska ha landskamp mot Norges Rekrytgrupp, deras motsvarighet till vår talangtrupp. Anders pratade skämtsamt om "juniorlandskamp"!!!! Yippie va roligt. Blir dessutom som ett extra läger för oss alla. Har även idag fått på mailen att alla från vårat distrikt som kvalat till lydnads SM ska ha "förträff" och träna tillsammans 5 juni. Ska också bli jttekul. Vi har verkligen en spännande vår/sommar framför oss!!!

Snyggbild på prinsen, jag vill inte höra en enda kommentar om hans vita strån!!!!!!!!!!  

    

Nej nu ska vi ut och träna: ingen vila, ingen ro!!!

Av Mariah Andersson - 7 maj 2010 07:47

Har nu fått svar på röntgenbilderna som skulle granskas av en specialist. Redo har inga radiologiska förändringar som förklarar krepiteringarna, skrev specialisten och då är ligament, som vi trodde från början, det troligaste kvar. Ingen artros alltså, jätteskönt!!!

Måste fota min hund, han börjar se ut som en belgisk blå  Han har fått en muskel han inte haft tidigare, den sitter på utsidan, mellan knä och has. Han börjar se hjulbent nu för den muskeln är så stor. Ska på nytt återbesök om en vecka för att se att träningen går bra och att hans kropp håller för all träning. Bra att kolla upp ett par veckor in i träningen så det inte är någon början på överträning eller så. Det är ganska hårt träningsschema vi går på just nu  


För idag åker vi på talangläger. Jill, A-C och jag med respektive  samåker upp till Grängesberg, tar en sväng förbi valparna på vägen upp! Ska bliu så jäkla roligt!


Av Mariah Andersson - 1 maj 2010 21:17

Idag har Jag och Redo haft en uppvisning. När jag var iväg i onsdags och höll föreläsning om att köpa hund via SKK så frågade Tina, som anordnade det, om jag ville vara lite pausunderhållning på utställningen 1 maj. Självklart tänkte jag, missar inte en chans att köra Redo inför publik och passa på att belöna lite. Vi pratade då om att det vore kul att köra en "stoppa tjuven" och lite elitlydnad.


Väl på plats idag så gällde det bara att hitta en "tjuv"/skyddsfigge. Tina kände en Micke så jag gick iväg och frågade. Han såg väl måttligt entusiastisk ut när han såg en liten äcklig kelpie. Han sa att vi behövde träna lite då, och han himlade med ögonen och suckade när jag då glatt svarade - Ja jo det blir bra, Redo har aldrig bitit i en skyddsärm så det är bäst han får testa innan!    

Vi åkte iallafall iväg för att testa, han hade många långa förklaringar för mig att det inte var så lätt och att man inte vill göra bort hunden, hunden måste ha en vettig chans att få göra rätt och....

Han slängde till med bitärmen och -PANG- där satt Redo fast. Hmm han provade att sätta på sig ärmen, jodå det fungerade det också. Micke började se lite gladare ut. Plötsligt var skyddspisken framme och han körde hela rollen och hotade Redo. -Testa att piska honom lite, det brukar han gilla, sa jag glatt! Jodå där kom ännu mera skall och rejäla morrande. Åh va roligt Redo hade  Där blev Micke riktigt glad och ville köra uppvisningen. Yes, en omvänd schäfermänniska  

Fick det filmat, det missades bara själv stölden av min handväska.

 


Efter så åkte jag hem till min fina nya vibbrationsbräda och Redo körde ett styrkepass och avslutade med lite avkoppling innan A-C med Svarte Petter kom för sin vibbning. Alltid lika trevligt att träffas!

Börjar sittandes, Redo slappnar av och tycker det är skönt

     

Tuff träning, är framför allt inte glad av att få en kamera upptryckt i ansiktet...

    

Avslutar med att sova lite 

    

Petter gillade mitt snask jag hade i fickan, lite för "pigg" under sitt avslappningspass... 

     

Stort grattis även till Jill och Kid som slog till med en 10:a i fria följet på dagens elitlydnadstävling  Du har inte fått det gratis!

Av Mariah Andersson - 27 april 2010 13:28

Ja ibland måste man säga ifrån. Jag kan ha överseende med att alla inte tränar hund på mitt sätt, det bästa sättet alltså  

Men jag accepterar inte vad som helst. En träningsgrupp som jag har sett ofta kör ganska tråkiga metoder mot sina hundar. Mycket koppelryck och minimal belöning. En ny hund har varit med i gruppen i flera månader och dom rycker något förskräckligt i den stackars blandrasen. Idag när jag var iväg och tränade så skulle jag bara ta en lite paus och vattna Redo, och jag råkar titta upp och se gruppen. Matte till hunden ryckte så hela hunden flög, därefter hängdes hunden i sitt metallstrypkoppel! Jag stod som förstenad, ingen i gruppen reagerade, det verkade vara vardagsmat. Jag stog och tittade i kanske 15 minuter. Dom körde massor med trängselövningar och hunden som var osäker gjorde utfall och rycktes tillbaka och hängdes, och gjorde ett utfall till, rycktes och hängdes.... Fy faan. Att man har mage att misshandla en hund så öppet. Matte skämdes inte ens över vad hon gjorde, hur ser det då ut hemma när ingen ser!?! Nej jag gick fram och pratade med matte. Jag sa faktiskt att det inte är acceptabelt att göra så mot en hund. Regelrätt djurplågari. Hunden som hade metallstrypkedja var helt luggad runt halsen, mkt dåligt med päls kvar! Matte menade att detta var en väldigt besvärlig hund så man måste göra så. Jag sa att jag sett dom i flera månader och om hunden inte blir bättre kanske man ska fundera kring metoden. Matte tyckte absolut inte att hon gjorde något fel mot hunden, hunden förtjänade det eftersom den var så besvärlig. Sa att vi ska inte sänka vår nivå och börja misshandla bara därför, finns bättre metoder!


Jag förstår inte att man ens kan överväga att göra så mot sin hund, sin bästa vän!!!! När jag gick därifrån hade hela gruppen slutit upp bakom matte och tyckte att jag hade varit elak, att jag inte skulle lägga mig i hur dom tränade. Nej ser man en pappa som slår sitt barn ska man bara låta dom vara....   Nu vet jag att en till duktig tjej hade pratat med denna matte för ett par veckor sedan, men som synes inget resultat. Nej jag kommer hålla koll. Jag vet telefonnumret till en djurskyddsinspektör, dom kanske vill se hur dom gör mot hundstackaren. Redo fick en extra puss och kram efter träniongspasset idag och jag tänker på alla stackars hundar som har hamnat hos oförstående människor.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se