Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 25 april 2010 18:03

Nej jag ska inte åka på sånt här, jag kan alldeles för lätt plocka fram mina hypokondriska drag....


Jag har varit på VETA dagarna i Uppsala. Alla vi som jobbar inom djursjukvården har en gång per år föreläsningar en hel helg där alla är samlade: veterinärer, djursjukvårdare, djursjukskötare, forskare, alla företag med representanter mm. Igår satt jag och lyssnade på fästingar, virologi; alla sjukdomar vi vaccinerar emot (valpsjuka, parvo, rabies mm) och idag har det mest handlat om alla inälvsparasiter, utvärtesparasiter och den nyaste forskningen. Usch nu tror jag att min hund har ALLT!!!! Jag förstår inte hur alla som genomgår en veterinärutbildning klarar sig!?!?!?!?! Usch och fy och tvi. Åh jag skulle kunna berätta hur mycket som helst. Det viktigaste, MÖGEL-ÅSA du har väl avmaskat "mina" valpar före 3 veckors ålder!?!?!?!??! Paniken spred sig då jag tvättade min lilla prins i onsdags för att kunna ha på fästingmedel i fredags, och jag GLÖMDE. Så hela helgen har jag lyssnat till fästingarnas alla sjukdomar och problem, OCH REDO HAR GÅTT HEMMA OSKYDDAD!!!!!!! Ja ni förstår  ojojoj

Nu har man iallafall skamligt mycket gratisprylar med sig hem, jag vann dessutom en bok om katters beteende, behöver plugga på. Igår var det trerätters middag på kvällen och dans, åh va det var länge sedan man var ute och röjde runt!


Jaha och stackars Redo då. Min bror skulle få ansvaret för första gången. Han hämtade Redo i fredags med matpåsar för varje dag. "Nej men han måste ju ha fått kvällsmat av Morris på fredagen så han ska nog inte ha något".   Lördag förmiddag hade han tydligen kräkts för att han inte fått någon mat på över 1½ dygn  . Redo äter nämligen bara en gång/dag. Sedan fick min mamma ta över ansvaret och då har han sköts ordentligt...

ANNONS
Av Mariah Andersson - 20 april 2010 19:04

"Min" fina Ida, som jag har tävlat med i agility i ett par år, har hastigt somnat in utan förvarning fem år gammal. Efter sig lämnar hon oss chockade och ledsna. Det har ändå varit en glädje att fått träffa en sån fin liten border terrier. Hon kommer alltid finnas med mig och alla rackartyg hon hittade på är nu fina minnen. Hur många gånger stog jag inte och stressat lyssnade på när inroparen i agility skrek på mig, och det gick INTE att operera ut leksaken ur en liten envis terriers mun  . Och alla gånger hon snott mat och sedan legat och jäst som den lilla prinsessa hon var!

 Jag tänker på dig Gisela, hon var en fantastisk hund!

 

Tack snälla Sanna som gjort en sån fin film till Ida´s minne!

ANNONS
Av Mariah Andersson - 19 april 2010 07:31

I helgen har jag och Redo varit uppe i norrland, närmre bestämt ovanför Umeå för att hålla kurs. Vi åkte på torsdagkvällen och skule ta nattåget upp. Har inte varit med om maken! I en liten skrubb med 6 platser satt fem personer och två hundar, och man kunde inte fälla stolen det minsta! Jag sov knappt en blund, bra uppladdning för att sedan hålla kurs i tre dagar.

Det var min kompis med grejaskogens skandal som hade lurat upp mig. Jättekul att träffa Elin igen, tack för ett utmärkt omhändertagande!!!!

Det var roligt att hålla kursen och det fanns riktigt lovande hundar där uppe. Man ska väl igentligen inte peka ut någon men jag har träffat den häftigaste schäfern i mitt liv! Se upp för en liten söt vid namn Cäta!

Redo då, stackarn, har fått sitta i bilen mest men roat sig kungligt vid varje fikarast genom lite tonsilltvättning på mer eller mindre roade människor...  

Plockades fram lite då och då när jag ville visa lite övnigar. Nej det var ett trevligt gäng och dit åker jag gärna fler gånger. Hemresan gick mycket bättre, buss från Umeå till Sundsvall och där hade dom egen bur till Redo så han låg ostört och sov  

Nu har rösten börjat ge vika efter alldeles för mycket prat från min sida. Men va skönt att komma ner till våren här, där uppe var det väldigt mycket snö fortfarande.

Av Mariah Andersson - 12 april 2010 07:52

Nej denna helg blev inte riktigt som jag ville. Fick plötsligt i fredags, som en blixt från klar himmel, ett magsår. Ja det kan hända. Ingen föraning alls denna gång. Så jag kämpade mig igenom eftermiddagen på jobbet. Det kom mest i omgångar, ungefär två gånger i minuten så hade jag smärtor så det inte gick att andas, men det höll bara i sig i två sekunder, tack gode gud!

Trodde det lugnade ner sig till kvällen men sedan skulle jag äta!!! Nej fy fasiken, åh det gjorde så ont. Natten spenderades hängandes vid toalettstolen pga smärtan. Funderade många gånger på att åka till akuten men nu finns det ingen nattakut i enköping, då måste man åka till uppsala, och jag vet att dom inte gör någonting...nej det är bara att hålla ut. Hela lördagen var också bara en lång pina. Gjorde ondast när jag försökte äta något, så brukar det inte vara vid tidigare magsår... På söndagen så mådde jag plötsligt lite bättre, då måste jag ta igen allt jag missat denna helg:


Så vi började med en cykeltur på hårt underlag, därefter uppletande som följdes av ett lydnadspass. Åkte iväg till stan och hämtade upp en kompis för att ut och spåra. Därefter iväg för simning och hård muskelträning på vibbrädan. När vi kom hem var vi färdiga för soffan men då kunde plötsligt Lillemor ha tid att hjälpa mig med lite nya ögon på några lydnadsmoment så då blev det ett lydnadspass till. Jag såg inte skymten av Redo sedan på resten av kvällen, han sov....  

Av Mariah Andersson - 6 april 2010 18:15

Valppisarna mår fint! Runda stora magar har jag hört. Jag är dock lite tråkigt som tycker att små valpar är ganska ointressanta. Det är kul att hälsa på när dom är 7 veckor och man gråter och blöder efter att ha hälsat på i ett par minuter. Då kommer jag hänga hemma hos Hyzz och gotta mig! Nu bara sover och äter dom ju  Skittråkigt... men ganska söta

    

  

Tvångshållen , man ska lära sig i tid...


Redo och jag har njutit av långhelgen. Jag har fått massor gjort. Städat och skurat bilen både invändigt och på utsidan, bytt till sommardäck(!) och piffat med den med lite nya dekaler. Nu missar man inte vem som sitter där bak och åker med i bilen  Foto kommer, får se om min kära uppfödare är nöjd...

Har tränat lite lydnad, har nu hittat en plan som går att köra på. Men nu kan det inte vara många veckor kvar tills planerna är perfekta!!!! Åh vi väntar!

Ska hålla kurs uppe i norrland så jag fick väl äntligen skriva rent min tävlingspsykologikurs som jag gick. Än en gång blev jag inspirerad över hur mycket häftigt man kan göra och hur bra den kursen var! Frida Sundberg var verkligen kanon! http://www.sundbergshundtjanst.se/ Vann skydds SM förra året om jag inte minns fel!

  

Ska väl även passa på att gratta Anna med Hyzz Juni som än en gång blev uttagen till talangtruppen. Jag undrar bara vilka andra som kom med, jag har inte hittat en fullständig lisa?!?! Någon som vet?

Av Mariah Andersson - 2 april 2010 08:40

Hela historien kring hur valpningen gick kan ni läsa på www.kennelhyzz.se


  

Vi är glada för att Hip-Hop mår bra och att vi har fått två fina små bebbar!


Jag fick som sagt åka kl 10.00 från Åsa och Jill i tisdags för att vi skulle köra vårat första vattentraskpass. Redo tyckte det var lite konstigt när vattnet fylldes på men så fort bandet började rulla så blev han fokuserad och verkade stormtrivas. Svansen på topp och ett nöjt leende. Pratade lite med Susanna på Redog som sköter vattentrasken. Jag får inte ledigt från jobbet för att åka och rehabba Redo, har fått ledigt en gång till så jag kan köra på onsdag nästa vecka. Kollade sedan tiderna, nästa gång som kanske skulle kunna vara möjligt var i juni  . Det blir ju inte vettigt, kommer ju ingenstans! Mitt humör började ge vika. Men jag träffade en tjej på träningshelgen förra veckan som hade en rottis med höftledsfel som hade köpt en egen vibbmaskin. Kollade med Susanna och dom sålde visst såna!!! Så nu är en egen vibbplatta beställd, kommer runt 20 april. Då kan jag köra hemma 7 dagar i veckan, varannan dag muskeluppbyggande och ligamentstärkande och varannan dag avslappnande. Kommer bli mycket bättre att kunna göra det så ofta  . Hur ofta har såna ställen öppet efter jag har tränat färdigt på kvällen? Aldrig! Och att orka sitta och åka ett par gånger i vekcan, i resten av Redo´s liv. Denna skada kommer sm sagt troligen aldirg bli helt bra utan kräver livslång rehab. Tack världens snällaste mamma och pappa som hjälper mig med lite pengastöd. 15 000 kronor fattigare...

  Av Mariah Andersson - 30 mars 2010 08:04

Vi väntar på valpar. Jag och Redo åkte igårkväll direkt efter jobbet hem till Hyzz för att invänta valpning. Nu har vi väntat hela natten, rackarns tik att knipa  Tempen hade gått ner i söndagskväll och upp under gårdagen. Hon flämtar men är fortfarande relativt lugn. Jag ska iväg till Stefan för första vattentraskspasset och jag måste åka iväg kl 10.00 Jag kommer inte få vara med!!!!!

Usch vad hundar kan motarbeta när vi människor planerat det så bra!

    


Av Mariah Andersson - 28 mars 2010 09:44

Lite bildbevis på att lilla Redo inte mår så dåligt som det kan låta kanske behövs  

Det var träningsdag på klubben igår. Vi blev uppdelade i grupper om 3 hundar, ekipage som man vanligvis inte tränar tillsammans med! I min grupp var det en gammal bruksräv och en ny med en unghund. Det diskuterades häftigt i min grupp, kanske på grund av mig  , allt från koppelryck till klickerträning och "ledarskapsproblem" till dåliga belöningar och för dåligt engagemang. Tänk vad olika man kan se på saker och ting!!!!! Tack iallafall för en trevlig dag!

Redo då, ja vi körde inte så mycket igår pga dålig plan. Vi tränade lite skall där vi har en stampande högertass, håller på att få det gå åt rätt håll. Framför allt passade jag på att träna min konskick med utlagda apporter när jag hade "främlingar" som la ut det. WOW vilken attityd Redo hade! Han vek öronen och full fart iväg med en liten ragg!!!!!!!!!!!!!

  

  

  Passade även på med attitydsträningen i fria följet. Att ha en riktig bruksdomare gasta "framåt marschhhhhh" var kanon, han har slutat bry sig nu. En liten stresslickning i mungipan var det enda jag såg, sedan satt han så fint!


Mycket trevlig attityd och betydligt lugnare     

 Körde lite släta apporteringar, åh va roligt!

  Vi körde även ett uppletandepass. Det har vi inte kört på år och dagar men han var som vanligt. Spikrak ut till 50 meter. Letar dåligt de första 15 metrarna ut eftersom det går i 210  . Det kan vi jobba ner lite snabbt så fort snön försvinner bara! Så som synes, världens bästa prins lever!!!    Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se