Teamredo

Senaste inläggen

Av Mariah Andersson - 26 mars 2010 16:41

  Sitter här framför datorn och gråter

Har varit hos Stefan Rosén på ReDog i Västerås idag för att kolla upp Redo. Redo har fuskat med höger bakben i fjärrskiftet ligg/stå. Har först trott att det bara var en dumhet men när jag nu gick tillbaka till grunden och sitter brevid honom så hör jag plötsligt hur det knäpper. Bokade genast en tid till Stefan för att kolla upp, sa dock inte vad jag vill kolla för att se om han hittar något utan att veta vad jag hittat. Nej det behövdes inte, han kände igenom och direkt när han kom till höger has så smällde det till.


Anamnes

Har ingen hälta i skritt eller trav men obalans i bakkroppen i långsam skritt. Ska igång med tävlingar och är här för koll.

 

Status

Kraftiga krepiteringar från höger hasled i flexion/extension med samtidig belastning (instabil). Ingen smärtreaktion med krepiteringar, mer än normalt som inte värmer ur. Lös tå 2 på samma hb tass.

I övrigt inga onormala ledfynd och bra musklad hund.

 

Rehab

Rekommenderar röntgen 2 projektioner på höger samt vänster hasled. Röntgenkopia till Stefan för eventuell konsultation med Peder J Haaland (ortoped specialist DVM) På med kosttillskott för att understödja ledbrosk. Trav 4-5 gånger i veckan på hårda underlag ca 3 km styck för att stärka muskelfästen. Hasledskydd på efter träning för att skapa bra mottryck och värmeförhållanden runt leden. Vibrationsplatta med sitt till stå övningar 2ggr i veckan på 15-20 Hz i 30 sekunders intervaller*20 per tillfälle.


Redo har ju en gammal skada på den innersta tån (tå nr 2) på höger bak. Det upptäckte jag för över 1 år sedan och Stefan har konstaterat att böjsenan är av eller mkt uttöjd. Stefan tror att denna skada kan ha uppkommit samtidigt. Han tror på ligamenten på mediala (insidan) sidan av hasen har töjts ut. Dålig prognos att få att läka helt utan nu gäller det att försöka hindra att Redo får artros eller ont av detta. I nuläget har Redo ingen smärta eller vätska i leden som kan tyda på inflammation. Byta till högenergifoder och sätta in glukosaminer. Börja med water treadmill så fort Stefan sett röntgenbilderna som jag tog nu direkt när jag kom tillbaka till jobbet. Jag ser ingenting men om det är något så är det troligen minimalt. Stefan tycker iallafall att jag ska köra på som vanligt. Inte lägga av med träningen utan starta upp honom nu inför tävlingssäsongen.


Framför allt sitter jag och gråter av skuldkänslor. Hur ofta fuskar man inte med uppvärmning och nedvarvningen? Jag har verkligen inte skött Redo som jag borde och jag hatar mig själv för det! Nu jävlar ska jag börja ta hand om min fina hund!

  


Imorgon ska vi ha träningsdag på klubben. Ska bli jättekul och träffa alla och börja köra igen. Nya hasskyddet är iallafall köpt och Redo var väl inte helt nöjd. Ska försöka fota lite från morgondagen. Får väl ta någon bild så ni ser att Redo lever och mår bra. Han vet inte varför jag sitter och gråter, han vill ut och springa!


ANNONS
Av Mariah Andersson - 15 mars 2010 12:07

Först lite roligt:

Redo och jag får stanna ännu en säsong med

 

SBK´s Talangtrupp. Grattis även till alla andra som fick vara kvar, bla mina nya favvoträningskompisar Jill och A-C. Ska bli kul och se vilka nya som tas in, det är inte för sent att skicka in en video!!!!!


I lördags var jag hemma på gården. Jag fick "äran" att ta morgonmjölkningen. Känner mig som en stadsbo för nu var det ett tag sedan man skötte mjölkkorna hemma men nu fick jag chansen. Upp och ute i ladugården vid 06.00 Medan jag mjölkade och gav mat och liknande så roade sig Redo kungligt. Man märkte ibland att korna blev lite oroliga och "lätta" på fötterna, dvs ville sprakas   Då fick jag titta upp och förmanande säga åt Redo att sluta stå och lukta och pussa korna i ansiktet  .

På söndagen åkte vi iväg till Västerås för att träffa lite hyzzare. Jag, Anna-Carin, Jill och Danne tränade i en grupp. För Redos del blev det mycket fokusering på hans attityd i fria följet. Oerhört övertaggad så fort vi fick komendering. Man vill ju ha attityd och arbetsglädje men det måste finnas lite måtta med saker och ting  Redo var på strålande humör men fick lite bra tips och fick ner honom ordentligt till slutet. Sedan åkte vi tillsammans med Åsa och fikade och pratade massa strunt, tack för en jättetrevlig dag!!!!!!

Känner att jag vill att snön ska smälta bort så vi kan börja träna på heltid igen. Redo fungerar inte riktigt bra om vi inte kan köra nästan varje dag och med denna vinter så kan jag inte begära mer av honom, än att vara en övertänd lite galen kelpie...

Fick även träffa Hip-Hop en stund. Matgalen som aldrig förr attackerade hon när hon kände lukten från mina miniköttbullar med ost och skinka. Duger fint till en hungrig gravid kelpie. Det syndes ordentligt att hon var dräktig med tanke på att det är tre vekcor kvar. Spännande spännande. Men lite tiggeri så har jag även tjatat mig till att få vara med på valpningen  


Har även kollat upp hur våren ser ut:

Mars:

21 tävlingsledare lydnadstävling EBK

25 föreläsning fästingmedel och sjukdomar

27 träningsdag EBK

April:

16-18 Hålla lydnad/brukslydnadkurs uppe i norrland, robertsfors närmare bestämt

23-25 VeTa-dagar, föreläsningar för oss som jobbar inom djursjukvård

Maj:

7-9 talangläger

21-23 bevakningsläger

Juni:

18-20 SM i lydnad  

Juli:

 11-17 Bruksläger elitspår i Tåme

Man ska inte ligga och lata sig. Sedan självklart varje dag träning träning. Redo skulle bli så lycklig om han kunde läsa detta...

ANNONS
Av Mariah Andersson - 9 mars 2010 18:54

Nej då, Redo är det full fart på igen! Såret har dragit ihop sig och ser fortfarande mycket fint ut. Svullnaden är helt borta och inget metacam ges.

Blev ju ingen simning förra veckan så en liten rastlös kelpie har jag fått sysselsätta på annat sätt. Det var kanonväder i helgen. Strålande solsken gjorde att planerna nästan inte alls var hala. Jag kör på med mina konskick. Det går helt fantastiskt! Redo laddar som aldrig förr och får ragg varje gång. Han får alltid ragg om någonting är tillräckligt häftigt. Har funderat lite kring mina mål runt hur momentet ska se ut och kommit fram till att få en liten Redo som "raggar" ute på en tävling är målet  Åkte bara omkull en gång när vi springer ifatt till konen, tur jag hade alldeles för mycket kläder på mig så man inte slår sig. Gissa va kul Redo tyckte det var när jag låg där och sprattlade!

Igår hade vi planeringsmöte på klubben för vårens kurser. Jag hade tänkt att hålla en prova på kurs med spår, sök, rapport, lydnad, agility och operant träning/klicker. Dock så diskuterades det vilt om det är bra då vi inte har några som sedsan kan hålla kurs om dom fastnar för tex sök. Så jag ska nog istället hjälpa till på en lägrelydnadskurs för bevakningskursen som precis börjat. Roligt att hålla kurs för ett gäng som vill träna (och måste för att bli godkända). Jag passade även på att träna på med mitt framåtsändande. Konstigt det där, har aldrig haft dåligt tempo i det momentet, där springer han som en galning och tvärnitar. Tränade även lite skall, efter vintervilan så är plötsligt att stampa takten med höger framtass tillbaka  . Hmm måste vi få bort. Ska börja leta reda på några elitspårtävlingar. Hur svårt kan det vara att komma med?  

Nej nu ska vi hem och laga lite mat!

Av Mariah Andersson - 4 mars 2010 17:09

Stackars stackars lilla Redo! I måndags så hade jag lämnat in min bil på verkstad eftersom någon behagat köra på den och stuckit. Jag och Redo skulle iallafall gå till jobbet. Är faktiskt så tråkig att jag i vanliga fall först går prommisen och sedan tar bilen ner. Vi gick rakt igenom staden och Redo får gå vid sidan eller springa max 10-15 meter före eftersom det är bilar överallt. Jag tyckte Redo var lite "tråkigare" än vanligt men det är ju inte den mest inspirerande prommisen heller. Efter jobbet så gick jag hem, i snöstorm och motvind  och han var lite tråkig då också. På tisdagen skulle jag åter igen gå och efter halva promenaden så ser jag plötsligt att Redo har en stor svullnad på höger kind  Jag kastar mig över och min första tanke är någon skadad tand men han har ett stort skär/tuggsår i kinden, stort som en halv pingpongboll som stack ut. På insidan säkert 1½ cm långt och jättedjupt! Alla som känner mig vet dock att jag är lite daltig när det gäller min lilla prins...  

Stackars lilla Redo, skyndade mig till jobbet för att vet. Linda även skulle få titta och försöka sonda. Redo är som ett lite ljus att undersöka men när Linda stack in metallsonden så gjorde det faktiskt ont och han skakade till. Det ser iallafall väldigt fint ut, ingen infektion, och svullnaden börjar gå ner med hjälp av metacam. Vet inte vad han fått det ifrån men på måndagskvällen fick han ett grisöra  Kan ju varit det, och att han var lite tråkig på måndagen pga en värdelös promenad i hans ögon.

  Maja och jag var och simmade i tisdags med Ache och Lukas men Redo fick snällt stå och titta på. Ska iväg idag igen men det blir nog ingen simmning nu heller. Ja föresten, han hade även feber i tisdags!!! 38,6... ojojoj. Han brukar ha 37,3 men kan gå upp till 38,0 när vi har varit på promenad. Vet ni hur många man försöker förklara till på jobbet att det kan vara bra att veta hunden normaltemp? Man säger ju faktiskt att mellan 38-39 är normalt. Jaja nu har Redo daltats med och tyckts synd om. Det är viktigt det där, att man berättar ordentligt att han är sjuk!    

Av Mariah Andersson - 27 februari 2010 14:18

Ridhusträning igen. Känner väl att man inte kommer så långt med träning en gång i veckan. Försökte mig på ett pass ute i tisdags. Det är så halt så det inte ens gick att träna långsam marsch  . Men våren närmar sig... Men det är riktigt kul att träna igen. Passade på att damma av mitt framåtsändande, har inte kört en enda gång sedan min högretävling. Redo brukar "glömma" då och jag såg framför mig att jag skulle få börja från början men jag la helt enkelt ut min targetmatta och godisskål, och han kom ihåg!!!  Tyckte väl att han gick bättre i friaföljet igår också, jag släppte inte igenom det från början och då rättar han in sig kanske snabbt. Fram för allt så funderade vi kring Majas och Links ruta. Har nog hittat något som fungerar bättre. Dumt med moment som bara fungerat från början. Redo hade så lätt för att lära sig rutan så att JAG inte lärt mig momentet ordentligt. Har liksom aldrig behövt fundera och klura, hmm finns flera såna moment som jag inte kan  


Min fina lilla prins. Redo är väldigt väldigt koncentrerad under saktagåendet! Ni får även se vad man inte ska göra med en targetmatta!


Imorgon ska Maja och Malin köra delprov ett i räddningen. Jag ska vara med som figge, och studera hundarna noga! Förhoppningsvis ska vi även filma det hela!

Av Mariah Andersson - 25 februari 2010 17:33

Har ju glömt att berätta att jag och Redo har varit barnvakt. Jag är ju kanske inte världens mest barnkära person. Har alltid tyckt att dom är lite läskiga och lite äckliga. MEN så fick min bror en liten rackare Gösta, och så var man såld  


Först ska man göra pannkakor, hungriga barn är skrikiga barn så fort fort lagar vi mat...

   

Medan ungspannkakan står i ungen leker Redo och Gösta

 

  Ungspannkakan dög inte, det fick bli ostbågar istället. Är jag då världens sämsta faster?  

  

 Jaja med ostbågar i magen är humöret på topp. Gösta rotade runt i mina skåp och hittade tops. Jo han vet redan vad man (inte) ska göra med dom!

 

   "Här var det hi, här var det hå, här var det glada älgar".

Varför han står i blöja är för att han passade på att bajsa och jag fick byta min första blöja någonsin! Bra att man kan spola av ungen i duschen så man inte behöver vara så nära  

  

   Sedan när Fritte och Johanna skulle hämta tillbaka odågan så frågade min bror om jag hade städat. Då går Gösta fram till min bokhyla, snärtar till med fingret och vänder sig och säger "blä". Han är numer aldrig mera välkommen hem till mig!!!! Man ser tyvärr till och med dammranden på fotot... 

     

      Han är ju faktiskt ganska söt...      

Av Mariah Andersson - 20 februari 2010 00:10

Idag fyller Redo 4 år!!! Helt otroligt, känns på något sätt som jag har haft honom för alltid men precis fått honom. Vad skulle mitt liv vara utan världens finaste lilla kelpie. Att man kan tycka så mycket om en liten ful brun fladdermus  

  

Det är så roligt med en egen kamera. Man kan tvinga sina tränigskompisar att filma när man tränar  

Idag var det bara jag, Malin och Maja och ett helt stort fint ridhus...


Idag tänkte jag länka ihop ff, dumruta, inkallning och konskicket för rutan. Han är för hetsig och "överjobbar" ALLT i fria följet men med tanke på att vi inte tränar så många dagar i veckan så får jag stå ut med det. Det försvinner när vi börjar jobba ordentligt igen. Just nu fokuserar jag på hans attityd  

Dumrutan kör vi bara att det faktiskt också är ett fritt följ  . Inkallningen börjar äntligen likna en inkallning igen!!!! Och så fina fina konskicket...Efter träningen åkte vi som vanligt och simtränade. Redo tycker det är jätteskönt att simma efter och han blir riktigt trött. Jag ser inte skymten av honom i bilen utan han ligger avsvimmad och sover sött  

Av Mariah Andersson - 16 februari 2010 19:29

Lite bilder från ridhusträningen, dessa fotade av Malin. Tack!

Redo rusar mot konen, jag satsar fullt jag med  

  Och så ska man upp i famnen så matte kan tvångsgosa...  


Här försöker han backa upp på vägen. Fick tyvärr inte med bilden då han lyckas komma upp på bara frambenen, det är så lätt att hamna snett och då ser det bara ut som han kissar...

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se